NA24.no

Større prisfall i USA

Produsentprisene peker nedover.

Produsentprisindeksen falt med 0,9 prosent i august, viser tall fra det amerikanske arbeidsdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

Hvis en utelater volatile matvare- og energipriser steg produsentprisene med 0,2 prosent i samme måned. Det er helt på linje med hva forventningene tilsa på forhånd.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at produsentprisene ville falle med 0,9 prosent, mens produsentprisene utenom matvare- og energipriser var ventet å stige med 0,2 prosent.

PPI - USA
Den amerikanske produsentprisindeksen måler prisen på varer på produsentleddet, i stedet for til sluttbruker, som i den mer profilerte konsumprisindeksen.

Produsentprisene måles på tre nivåer, råvarer, under arbeid og ferdigvarer. Det første leddet vil i stor grad være kjent gjennom råvarepriser, så det senere leddene er jevnt over viktigere.

Det oppgis et totaltall, og et tall som holder matvarer og energi utenom. Det siste blir vanligvis ansett som viktigst fordi matvarer og energi ofte viser store utslag fra måned til måned.

Hovedfokus er på endring fra foregående måned, men det offentliggjøres også et tall for endring på årsbasis.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere