NA24.no

Større tap i Hol

Sparebank melder om mindre mislighold, men har tatt større tap.

Hol Sparebank la frem et negativt driftsresultat etter første kvartal.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

I en fersk rapport viser banken at de tapte 3 millioner kroner på driften og skyldes økte avskrivninger. Det har sørget for at kostnadene har steget betydelig.

Resultat etter skatt viser et underskudd på 3,3 millioner kroner mot et tap 0,6 prosent i samme kvartal i fjor. Før skatt ble tapet på rett over 3 millioner kroner mot et overskudd på 0,5 millioner i første kvartal i fjor.

Renteinnektene falt til 30,6 millioner kroner fra 37,6 millioner kroner, mens nettorenteinntekter viser en nedagng til 9,9 millioner fra 11,2 millioner.

Lavere utlån og innskudd
Utlånene er blitt redusert med 1,47 prosent, mens innskuddene har falt med 6,99 prosent. I samme periode i 2008 hadde banken en utlånsvekst på 21,53 prosent og en innskuddsvekst på 13,99 prosent.

Tap på utlån ble begrenset til 0,9 millioner kroner, mens nettotap på aksjer og andre verdipapirer ble 5,5 millioner kroner. Når det gjelder obligasjonsporteføljen er denne nedskrevet med 1,5 millioner kroner og plasseringer i eiendom er nedskrevet med 3,5 millioner kroner.

I obligasjonsmarkedet er det fortsatt svak likviditet, noe som medfører variasjoner i kursfastsettelsen av markedsverdiene. Nye obligasjoner legges ut til priser med høyere marginer, som medfører reduserte kurser på tidligere/gamle obligasjoner, skriver banken.

Ser positivt driftsresultat
Banken opplever at misligholdet er i ferd med å falle.

- Misligholdte engasjementer har økt en del sammenlignet med tilsvarende periode i fjor, men er redusert siden nyttår. Dette er vesentlig mislighold på utlån til næringsliv og mest innenfor utlån til eiendomsdrift. Flere eiendomsselskaper har manglende egenkapital og likviditet, begrunner banken.

Hol Sparebank opplyser at morbanken har en kapitaldekning på 18,78 prosent ved utgangen av første kvartal mot 19,22 prosent ved samme periode året før.

- Det er betydelig usikkerhet knyttet til økonomisk utvikling og markedsforhold i 2009. Styret forventer lavere nedskrivninger på verdipapirer i 2009 enn i 2008. Banken forventer et positivt driftsresultat for 2009, skriver banken i sin kvartalsrapport.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere