NA24.no

Største børsoppgang på én måned

Sist oppdatert:
De asiatiske børsene har fått en knallstart på det nye året.

(NA24): Morgan Stanley Capital International Asia Pacific-indeks steg 1 prosent tirsdag, den største oppgangen siden 2. desember i fjor.

Bortsett fra i Malaysia la alle de asiatiske markedene på seg. Tokyo-børsen var imidlertid stengt på grunn av nyttårshøytiden.

Taiwans Taiex-indeks var opp 2 prosent, og tok dermed igjen mer enn det tapte etter mandagens knekk i kjølvannet av Chen Shui-bians nyttårstale, der han ikke gikk inn for tettere økonomisk samarbeid med Kina.

Taiex har ikke vært høyere siden april 2004, mens nøkkelindeksene i Australia, Sør-Korea og India nådde nye rekorder.

Høyere oljepris og en kjøpsanbefaling på gruveselskaper fra UBS AG bidro til at selskaper som australske BHP Billiton og PetroChina Co. hadde en god dag.

- Råvareprisene ser stabile ut i det korte perspektivet. Analytikerne forventer eksepsjonelle resultater. Det er godt mulig at vi kommer til å se en fortsettelse av den gode utviklingen for denne typen aksjer, sier forvalter Tim Barker i BT Financial Group i Sydney til Bloomberg.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere