NA24.no

Største forsikringskjøp siden 2000

Forsikringskonsernet Axa gjør i dag det største kjøpet av et forsikringsselskap i det europeiske markedet på seks år.

Det skjer etter at Axa har fått på plass en avtale med finanskonsernet Credit Suisse Group om å kjøpe deres forsikringsvirksomhet Winterthur. Axa, som er Europas nest største forsikringsselskap, vil betale 7,9 milliarder euro kontant for Winterthur, ifølge Bloomberg.

Paris-baserte Axa begrunner kjøpet med at det vil øke deres tilstedeværelse i Europa, og da spesielt i de sentrale og østlige delene av Europa, men også i det asiatiske markedet. Credit Suisse påregner en gevinst på 2 milliarder franc på salget, og er med det helt ute av forsikringsmarkedet.

Winterthur har en kundemasse på 13 millioner fordelt på 17 land. Prisingen tilsvarer ifølge Bloomberg 1,35 ganger Winterthurs bokførte verdi.

Dette er det største forsikringsoppkjøpet i det europeiske markedet siden 2000. Da ga Aviva Plc 7,4 milliarder pund for Norwich Union Olc, i et oppkjøp sompriset sistnevnte til 1,22 ganger bok.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere