*Nettavisen* Økonomi.

Strupes av aldersgrense

Foto: (Brun og Blid)

Solariumkjede satser på hjelp fra Erna.

Landets største solkjede, Brun og Blid, har lagt ned 20 solsentre etter at den nye loven om aldersgrense og betjente solstudioer ble vedtatt.

- Økonomisk umulig
Mandag denne uken ble et solsenter i Sarpsborg lagt ned, og det er planlagt flere avviklinger i tiden som kommer, opplyser selskapet i en melding.

- Det har vært nødvendig å legge ned mindre solsentre, fordi det ikke vil være økonomisk forsvarlig når man må bemanne disse fra 1. januar neste år, sier administrerende direktør Thorbjørn Frantzen i Brun og blid, i meldingen.

1. juli startet loven om aldersgrense på 18 år på solarium i Norge. Neste del av loven innføres 1. januar neste år og den lover sier at solariumsentrene skal bemannes. Dette skal gå hardt ut over solsentrene og ført til mye nedleggelser.

Planlagte nedleggelser settes nå på vent inntil valgresultatet foreligger.

- Siden vedtaket i desember 2011 har vi lagt ned et betydelig antall solstudioer og flere er planlagt nedlagt, men nå avventer vi valgresultatet. De borgerlige partiene er motstandere av den nye loven og vi håper selvsagt på regjeringsskifte, siden loven da vil bli reversert i sin helhet, sier Frantzen.

Brun og blid stemmer derfor borgerlig til dette valget og oppfordrer nå folket til å gjøre det samme.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Morallov
Landets fremste forskermiljø innen kreft ved Radiumhospitalet i Oslo stilte seg negativ til den nye loven, noe forskermiljøet også ga uttrykk for før loven ble innført.

- Innad i regjeringen var det også motstand, og det er mange som har omtalt dette som en morallov. Vi måtte starte prosessen med avviklinger allerede i fjor. Vi må forholde oss til gjeldende rammebetingelser og kunne verken da eller nå forskuttere et valgresultat, men nå er vi så nært i tid for et mulig maktskifte at vi setter nedleggelser på hold inntil resultatet foreligger, fortsetter Frantzen.

Samtidig med at Brun og blid har lagt ned mindre solsentre, er det bygget nye og større sentre i folkerike områder.

- I praksis betyr dette at den sittende regjeringen sørger for at det ikke finnes soltilbud i distriktene, og at solarium blir en luksusvare forbeholdt de som bor i folkerike områder, sier Frantzen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.