NA24.no

Støtter SAS-salg

Sist oppdatert:
Hvis söta bror selger seg ut av SAS, vil dansk høyreside kjempe for det samme.

Les NA24 på mobil

De danske partiene Venstre og De Konservative vil herme etter svensk høyreside, og selge SAS-aksjene om de får makt.

NA24 - din næringslivsavis

Gjør som Sverige
Tidligere i dag kom det frem at den svenske opposisjonen, som blir ledet av liberale Fredrik Reinfeldt fra partiet Moderatene, har annonsert at han som statsminister vil starte et omfattende privatiseringsprogram. Dette innebærer blant annet salg av eierandeler i SAS og Nordens største bank, Nordea. Sverige holder valg 17. september.

Det er de danske partiene Venstre og De Konservative som, ifølge danske Børsen, sier seg innstilt på å gjøre det samme. Grunnen er at uten svenske statsaksjer i flyselskapet mangler den danske staten argumenter for å opprettholde aksjeposten, ifølge de to partienes finansordførere.

Stillingskrig
- Hvis svenskene selger deres aksjer i SAS så skaper det en helt ny situasjon. Begrunnelsen for å beholde et visst statlig eierskap i SAS har for Danmarks vedkommende vært at man ikke ønsker at svenskene skal kjøpe aksjeposten. Men dersom de selv selger det hele så er det scenarioet ikke lengre aktuelt, og jeg ser ingen grunn til at regjeringen ikke kvitter seg med aksjene, sier Venstres finansordfører, Peter Christensen, til Børsens nyhetstjeneste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere