NA24.no

Studenter tapte 10 millioner på ølsalg

Foto: Borgen, Ørn E. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vordende siviløkonomer på BI med barflause til 50 millioner kroner.

Millionunderskudd, regnskapsrot, innkassokrav og konflikt med Skatteetaten er fasiten etter at BI måtte til slutt stenge studentpuben Shnas etter å ha tapt over 50 millioner kroner. Det skriver studentavisen Universitas onsdag.

Handelshøyskolen BI måtte gi opp drømmen om et eget studenthus i Nydalen.

Under fadderuka i august drakk BI-studentene sine siste pils på studentpuben Shnas (Studentenes Hus Nydalen AS). Nå går Shnas inn i historien som et pengesluk.

52,6 millioner på seks år
Universitas har beregnet hvor mye Shnas har kostet BI i form av driftstilskudd og tilføring av egenkapital.

Overføringene i perioden 2005-2011 beløper seg til 52,6 millioner kroner. Av dette kan vel 10 millioner kroner knyttes til ølsalg mens drøye 40 millioner skyldes husleie.

Terje Jacobsen, økonomidirektør ved BI, forteller at BI ikke lenger kunne forsvare å bruke så mye penger på et sted som blir brukt så lite.

Intensjonen var at pengene skulle være til nytte for sosiale og kulturelle arrangementer for studentene.

Selv om BI-studentene bare måtte betale 25 kroner for ølen, syntes de ikke at Shnas var stas.

– Studentene trekker heller ned mot sentrum, konstaterer økonomidirektøren overfor Universitas.

Årlige anmerkninger
Shnas har fått anmerkninger fra revisor hvert år siden 2007. Anmerkningene gjelder blant annet svakheter i selskapets rutiner, kontroll og dokumentasjon.

Shnas har også fått innkassokrav tre ganger de siste årene.

Studenthuset har nylig hatt bokettersyn fra Skatteetaten og risikerer nå en kraftig baksmell knyttet til merverdiavgift. Lønnsutgifter til daglig leder i Shnas var i 2011 på 503 000 kroner.

På spørsmål fra Universitas om ikke BI-studenter burde ha et godt utgangspunkt for å drive forretninger, svarer Jacobsen slik:

– BI studenter får en solid utdannelse, men mange av dem har ikke noe praktisk erfaring fra næringslivet. Utelivsbransjen er en vanskelig bransje å drive i, sier Jacobsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere