Stuper på børsen

Foto: Knut Fjeldstad (Scanpix)

Folket flyr Norwegian, men flyselskapet klarte ikke lande til forventningene. Nå stuper aksjekursen.

13.07.06 13:07

1,3 millioner passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal. Selv om flere velger selskapet når de skal ut og fly, greier ikke selskapet å tjene like mye penger som forventet.

NA24 - din næringslivsavis

Etter at Norwegian la ut kvartaltallene sine, stuper aksjekursen. Rett etter klokken ni er Norwegian-aksjen ned 4,87 prosent, til 102,50.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Følg Norwegian-aksjen her.

Skylder på sikkerhetskø
- Resultatet er lavere en forventet, noe som skyldes et turbulent kvartal med mange utfordringer i forhold til bemanningsproblemer i flykontrollen, køer i sikkerhetskontrollen og enkelte engangskostnader av operasjonell art, mener Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Han forteller at Norwegian har hatt bakke- og motorskader dette kvartalet, og som følge av det har selskapet hatt engangskostnader ved den operative driften på 17 millioner kroner.

Flere flyr Norwegian
1.289.047 passasjerer fløy med Norwegian i andre kvartal. Det er en økning i passasjertrafikken (RPK) på 43 prosent. Kabinfaktoren i kvartalet var 79 prosent, som er én prosent mer enn samme periode i fjor.

- Imidlertid er det veldig gledelig å se at rekordmange passasjerer har fylt flyene våre i 2. kvartal, og at ekspansjonen så langt er i rute, sier adm. direktør Kjos i en pressemelding.

Produksjonen (ASK) har i kvartalet økt med 41 prosent til 1 324 millioner.

Verre enn ventet
I løpet av de tre siste månedene fløy Norwegian inn 764,6 millioner kroner. Det er 44 prosent opp fra i fjor.

Selskapet hadde et overskudd før skatt (EBT) i andre kvartal på 24,8 millioner kroner, mot 20,6 millioner i samme periode året før.

Selv om resultatene går opp, er det lavere enn forhåndsestimatene. Forventningene var at resultatet skulle være på 33 millioner før skatt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.