*Nettavisen* Økonomi.

Stupfulle direktører angrep flyvertinne

An Air Canada Airbus A320 prepares to take off as a Westjet Airlines Boeing 737 jet lands in the background lands at Calgary, Alberta. Foto: Larry MacDougal (The Canadian Press Images)

Dette skjedde da to IT-sjefer tvang et fly til mellomlanding.

11.12.11 16:13

Onsdag skrev NA24 om de to fulle IT-sjefene som laget så mye bråk at pilotene så seg nødt til å mellomlande flyet de satt i.

Passasjerene var på vei fra Toronto i Canada til Beijing, men George Campbell (45) og Paul Alexander Wilson (38) fra Blackberry-produsenten Research in Motion (RIM) kom ikke lenger enn til Vancouver. Der ble de tatt hånd om av lovens lange arm.

Nå er det imidlertid klart hvordan de to bråkmakerne, som for øvrig både fikk sparken hos sin arbeidsgiver og mottok en gigantisk bot på 410.000 kroner, lagde kvalme på flyet.

Lå i midtgangen og sparket i gulvet
Ifølge en passasjer virket begge to stekt beruset allerede før de gikk om bord. De skal så ha drukket mer, duppet av, våknet igjen og fortsatt drikkingen. De skal også ha skreket til hverandre, melder CBC.

Campbell blir beskrevet som høylytt og støtende mot andre passasjerer, og skal på et tidspunkt ha ligget på magen i midtgangen og sparket i gulvet. En av mennene skal også ha overfalt en flyvertinne og truet med å slå til en annen.

Pilotene besluttet etter hvert at de av sikkerhetsgrunner ikke kunne fly helt til Beijing, og skal ha bestemt seg for å lande i Anchorage. Men ettersom situasjonen tilspisset seg, så de seg nødt til å endre kurs nok en gang, og fly inn mot Vancouver, som lå nærmere.

Gnagde av seg «håndjern»
Flyturen varte i 80 minutter. Flere personer, både fra crewet og passasjergruppen, satte til slutt de to mennene i håndjern av plast og tape. Dette skal de to ha klart å tygge seg ut av.

Aktor i saken mener Campbell og Wilson gikk langt over streken.

- Konsekvensene for selskapet, så vel som hver enkelt person på flyet, både økonomisk og kanskje følelsesmessig, kommer til å bli enorme, heter det i en uttalelse.

RIM har kommet med en offentlig beklagelse.

Begge to har erkjent forholdene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.