NA24.no

Sturla dropper møte med Putin

Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund, skroter Vladmir Putin.
Sturla Henriksen, administrerende direktør i Norges Rederiforbund, skroter Vladmir Putin. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)
Rederiforbundet frykter at de vil legitimere Ukraina-krisen.

Rederiforbundet vil ikke delta på møtet med Russlands president Vladimir Putin og russiske næringslivstopper senere denne måneden i St. Petersburg.

Forbundet velger å bli hjemme på grunn av den alvorlige og uavklarte situasjonen i Ukraina.

– Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der vår deltakelse på konferansen kan oppfattes som at vi er likegyldige eller legitimerende i forhold til det som nå skjer i Ukraina, og som møter bred internasjonal fordømmelse, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund Sturla Henriksen.

Rederiforbundet vurderte lenge å delta på St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) der president Putin er vert.

– Vi er generelt opptatt av å ha en god dialog med russisk næringsliv og myndigheter. Vi har en rekke felles utfordringer, blant annet knyttet til utviklingen i nordområdene, som krever et godt samarbeid, sier Henriksen.

Men etter en samlet vurdering vil ikke Rederiforbundet delta på konferansen.

Torsdag ble det kjent at Statoil-sjef Helge Lund dropper møtet, mens Telenor-sjefen planlegger å delta. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere