NA24.no

STX Europa får Frankrike som partner

Den franske staten går nå inn som deleier i STX Europes franske verft.

Det er klart etter at Frankrike og STX Europa (eks. Aker Yards) torsdag ble enige om å gjennom føre intensjonsavtalen partene fremforhandlet i juni i år. Det betyr at den franske republikken tar en eierandel på 33,34 prosent i STX France som omfatter de store verftene Saint-Nazaire og Lorient.

NA24 - din næringslivsavis

Franrike vil i første omgang innbetale 110 millioner euro for å få utstedt aksjer i STX France. Deretter vil Frankrike basert på resultatene ved STX France utbetale inntil 83,3 millioner euro til STX Europe i perioden 2009 til 2011 basert på resultatene i STX France.

STX Europe mener den nye eiersitsen vil øke de franske verftenes strategiske muligheter.

Skulle de bli behov for ytterligere innskudd i STX France kan beløpet som skulle gått til STX Europe bli reinvestert med et ekstrasupplement fra Frankrike, slik at det totalt vil bli tilført inntil 235 millioner euro i verftene.

STX Europe vil etter denne transaksjonen eie rett over 50 prosent av aksjene i STX France, den franske republikken 33,34 prosent og Alstom Holdings omkring 16 prosent. Før transaksjonene eide STX Europe 75 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere