Gå til sidens hovedinnhold

Stygge tjener mindre

De som tror at trynefaktor ikke teller må tenke om igjen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Forskere har kommet frem til at vakre mennesker ikke bare er pene for øynene, men at de også er rikere, mer suksessfulle og mye lettere å komme i kontakt med, ifølge The Independent.

NA24 - din næringslivsavis

Forskerne i undersøkelsen foretatt av University of California kom frem til at det er en skjønnhetspremie på arbeidsplassen, og at de som ansees som vakre faktisk får hele 12 prosent mer i lønn enn de som betegnes som mindre vakre. Videre viser undersøkelsen at gjennomsnittsmenneskene dermed ikke får noen fordeler, mens de som ansees som moderat attraktive tjener syv prosent mindre enn de aller vakreste.

- Tjener mer
Undersøkelsen som er presentert i fagbladet Journal of Economic Psychology er blant annet justert for de forskjellige lønnsnivåene forsøkspersonene hadde.

- Attraktive mennesker tjener mer penger enn middels attraktive mennesker, som på sin side tjener mer penger enn uattraktive mennesker, hevder forskerne, ifølge The Independent.

Forskerne hevder at undersøkelsen er betegnende for situasjonen uavhengig på kryss av sosiale lag og arbeidssituasjoner.

Forskerne konkluderer med at attraktive mennesker tjener mer penger fordi de har lettere for å inngå samarbeid med sine kolleger. I tillegg utelukket undersøkelsen at de mest suksessfulle også er mest egoistiske.

- Mindre egoistiske
Om ikke det var nok hylling av det vakre kommer det også frem at de vakreste i snitt er mindre egoistiske enn de moderat vakre.

Forskerne sier at attraktive mennesker konsekvent blir dømt og behandlet mer positivt, og at resultatet viser at 39 prosent av attraktive menn og kvinner blir vurdert som hjelpefulle, sammenlignet med 16 prosent av de mellomvakre, mens kun seks prosent av de uattraktive får denne betegnelsen.

Det som derimot viser seg å være positivt for de blant oss som ikke faller i skjønnhetskurven er at skjønnheten teller mot de vakreste når de ikke gjør jobben sin. I de situasjonene er det de styggeste som kommer ut som vinnere.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley