*Nettavisen* Økonomi.

Styre fristiller oljetopp

Oddbjørn Kopperstad slutter i Acona etter 3,5 år.

Oddbjørn Kopperstad slutter i Acona etter 3,5 år. Foto: (Acona)

- Et tidspunkt hvor det passer, sier mannen som slutter.

Stavanger-selskapet Acona, , en av Norges ledende tilbydere av brønn og boretjenester, melder tirsdag at selskapets styre har valgt å bytte toppsjef.

- Styret i Acona har besluttet å fristille nåværende daglig leder Oddbjørn Kopperstad fra sin stilling. Styrets leder, Kjetil Lenning, vil i en periode fram til ny daglig leder er tilsatt, fungere i stillingen, melder selskapet.

- Styret takker Oddbjørn Kopperstad for å ha ledet selskapet gjennom 3,5 år. Dette har vært en periode med en solid utvikling av selskapet. Med utgangspunkt i dagens og framtidens utfordringer anser styret det imidlertid som hensiktsmessig at selskapet nå tilsetter en ny leder.

Avviser konflikt
- Har han fått sparken?

- Jeg vil ikke bruke de ordene. Styret har ønsket en endring, sier Kjetil Lenning til Nettavisen NA24.

- Hvilken endring ønsker styret?

- Selskapet ønsker å fortsette utviklingen. Jeg vil ikke være mer konkret enn det. Vi vil ha andre krefter som drar det lasset.

Han avkrefter at det er noen dramatikk knyttet til avgjørelsen. Det samme gjør også mannen som slutter.

- Nei, det er det ikke. Det kommer vel som et resultat av markedssituasjonen, og etter 3,5 år og de utfordringene vi ser fremover, så er dette et tidspunkt hvor det passer, sier Oddbjørn Kopperstad til Nettavisen NA24.

Milliardær solgte
Acona er et selskap som tilbyr konsulenttjenester innenfor brønnoperasjoner, boring, risiko, HMS, strømningsanalyse og beredskap.

Selskapet er en betydelig aktør med vel 700 millioner i omsetning og cirka 360 ansatte.

Den profilerte oljeservicegründeren og milliardæren Ståle Kyllingstad var største eier frem til CapMan kjøpte seg opp for litt over et år siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.