NA24.no

Styrelederen i Helse Møre og Romsdal vurderer sin stilling

Stein Kinserdal er styreleder i Helse Møre og Romsdal. Nå vurderer han å trekke seg.
Stein Kinserdal er styreleder i Helse Møre og Romsdal. Nå vurderer han å trekke seg. Foto: Tidens Krav
Sist oppdatert:
Styreleder Stein Kinserdal i Helse Møre og Romsdal vil bruken julen til å vurdere om han skal trekke seg fra stillingen.

Han har fått flere anonyme tekstmeldinger om at han i respekt for prosessen bør vurdere å trekke seg.

– Jeg har veldig tro på at vi skal få bygd et sykehus og få til de omstillingene som skal til i foretaket. Men jeg er helt innforstått med at om min legitimitet skulle være trukket i tvil, så har ikke jeg noe grunn til å bruke tid på å få til noe i Møre og Romsdal, sier han til NRK.

Fakta: Fakta om sykehusstriden

Klikk for å åpne faktaboksen
 

* I 2006 vedtok Helse Nordmøre og Romsdal og Helse Midt-Norge at det skulle bygges et nytt sykehus på Eikrem i Molde. Byggestart var satt til 2012.

* Fram til slutten av 2009 var det enighet om to lokalsykehus med fulle funksjoner – ett i Kristiansund og ett i Molde.

* I november 2009 ble det besluttet at fødeavdelingen og akuttkirurgi-avdelingen i Kristiansund skulle overføres til Molde, noe som satte sinnene i kok i Kristiansund.

* I 2011 ble Helse Nordmøre og Helse Sunnmøre slått sammen. Samme år gikk regjeringen inn for ett fellessykehus i stedet for to.

* Styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge kom med sine anbefalinger til lokalisering henholdsvis 17. og 18. desember. Begge gikk inn for Opdøl ved Molde.

* Helseminister- og omsorgsminister Bent Høie (H) vedtok i foretaksmøtet 19. desember at Molde skal få det nye sykehuset.

* Helse Midt-Norge har ansvaret for sykehus og spesialisthelsetjenesten i fylkene Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. Helse Møre og Romsdal er underlagt Helse Midt-Norge.

Ingunn Golmen, som representerer ordførerne og rådmennene på Nordmøre, mener det er klokt av Kinserdal å gjøre en slik vurdering.

Les også: Eidsvik i epost: - Dette virker som en trussel

– Det er han selv som ene og alene vet hva som er sagt og gjort i denne saken. Dersom han sitter med en følelse av at han har gått fram på en uklok måte, slik som en del av oss andre også kanskje mener, kan det være fornuftig av ham å trekke seg, sier hun.

Les også: Kolberg: – Svært alvorlig situasjon

Hun mener han særlig bør vurdere å trekke seg på grunn av måten han håndterte kontakten med tidligere administrerende direktør Astrid Eidsvik i forkant av hennes innstilling.

– Han la jo et klart press på henne for å få henne til å gå for ei spesiell tomtelokalisering. Det er ikke heldig at en styreleder blander seg inn i innstillingen til en direktør på den måten, mener Golmen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere