Det melder Dagens Næringsliv:

– Styret har ikke diskutert det, jeg går ut fra at vi får en redegjørelse fra administrasjonen i styremøte på fredag, sier Innovasjon Norges styreleder Gunnar Bovim til DN.

Ifølge Dagens Næringsliv har tillitsvalgte reagert. I en uttalelse sendt ut til selskapets ansatte, skriver de følgende:

«De tillitsvalgte ba i dag om hastemøte med ledelsen vedrørende dette for å få en redegjørelse og det ble avholdt et møte i formiddag».

Etter å ha bedt om redegjørelse og fakta i saken, ba de tillitsvalgte om at ansettelsen revurderes.

Reaksjonene er mange etter at milliardærarving Katharina G. Andresen fikk lynansettelse hos statlige Innovasjon Norge.

- Jobben fremstår som en stor bjørnetjenste for dem begge. Og det er fryktelig naivt hvis Innovasjon Norge trodde dette skulle forbigås i stillhet, skriver Medier24-redaktør Gard L. Michalsen.

Men Katharina G. Andresen slår tilbake på Twitter: «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt ut av posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Også på Facebook har debatten gått høyt. Sosiolog og kommentator Kjetil Rolness karakterer feiden som «en herlig farse om arv, kjønn og rekruttering i verdens likeste land».

Dagens Næringsliv skrev tidligere i uka at Ferd-aving Katharina G. Andresen skal begynne i en deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Stillingen ble ikke utlyst, og Innovasjon Norge har begrunnet det med at dette er en såkalt administrativ ansettelse.

I tråd med regelverket kan en slik kontrakt bare være på inntil seks måneder.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i Innovasjon Norge bekrefter overfor Dagens Næringsliv at det opprinnelige forslaget var en stilling på ti måneder, men at dette ble justert.

– Flere momenter ble diskutert og kvalitetssjekket, herunder også varighet, og forslaget fra HR på inntil ti måneder ble justert i tråd med regelverket for denne typer ansettelser og i enighet med Andresen, sier hun.

Katharina G. Andresen har ikke kommentert saken. Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth uttaler til Dagens Næringsliv at hun ikke er informert om detaljer i saken ettersom det er HR-avdelingen som har ansvar for dette.

Flere eksperter E24 har snakket med stiller spørsmål ved ansettelsen.

– Du kan ikke tilpasse lengden på kontrakten for å omgå kravet til utlysning. Dette høres ikke bra ut i utgangspunktet, ut fra min kjennskap til saken, sier Thor-Arne Wullum, arbeidsrettsekspert og partner i SBDL.

Etter oppslaget i DN i helgen har Katharina G. Andresen lagt ut flere Instagram-delinger. Se dem her: