*Nettavisen* Økonomi.

Styremedlem prøvde å si fra

Tidligere styremedlem i Sponsor Service, Stig Eide Sivertsen, etterlyste bedre økonomirapportering og ryddigere regnskap. Det skjedde aldri.

23.05.06 16:57

I dag forklarte Stig Eide Sivertsen, konserndirektør i Telenor Broadcast og tidligere styremedlem i Sponsor Service, seg for retten. Han forklarte at han gjentatte ganger prøvde å sette søkelyset på selskapets dårlige håndtering av regnskapene, og at han var bekymret for den økonomiske situasjonen i Sponsor Service.

NA24 - din nye næringslivsavis

Sivertsen ble styremedlem i Sponsor Service i desember 2000 etter at Telenor Broadcast gikk inn som aksjonær i selskapet ved å kjøpe 600.000 aksjer til en samlet verdi på 48 millioner kroner. Dette la grunnlaget for en rammeavtale rundt TV-rettigheter mellom Sponsor Service og Telenor Broadcast.

Til tross for at avtalen rundt TV-rettighetene aldri ble fullført, inntektsførte Sponsor Service totalt 9,1 millioner kroner fordelt på tre perioder i 2001-2002.

Ikke kjent med inntektsføringene
Da Politiadvokat Bård Thorsen spurte Sivertsen om han var kjent med disse inntektsføringene, og om Telenor Broadcast faktisk hadde kjøpt TV-rettigheter av Sponsor Service svarte Sivertsen at han ikke var kjent med at dette skulle ha skjedd.

- Nei, vi kjøpte aldri noen TV-rettigheter av Sponsor Service. Den inntekstføringen det er snakk om ble jeg ikke kjent med før etter konkursen, svarte Sivertsen i retten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.