NA24.no

Styret i Norfund trekker seg

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Styret i Norfund stiller sine plasser til disposisjon etter avsløringene i media denne uken.

Avgjørelsen ble tatt under et styremøte torsdag 7. desember.

- Feilaktige opplysninger
- Styret har vurdert situasjonen i selskapet, etter en rekke medieoppslag med feilaktige opplysninger. Styret har kommet til at det nå er nødvendig å skape ro omkring selskapets virksomhet, og har derfor besluttet å stille sine plasser til disposisjon, skriver styret i en pressemelding.

- Denne beslutningen er gjort i forståelse med statsråd Erik Solheim. Erik Solheim og styreleder Einar Steensnsæs vil møtes i UD i morgen, fredag 8. desember kl.11.30, for en videre utdypning av styrets beslutning og vurderinger, heter det i pressemeldingen.

Bakgrunnen for bråket er at styret i Norfund bestilte en rapport etter å ha mottatt flere varslingsbrev fra fire ansatte. Rapporten, utarbeidet av revisorfirmaet Ernst & Young, bekreftet varslingene. Blant annet ble det dokumentert at direktøren fjernet fagavdelingers kritiske og negative vurderinger av prosjekter. Styret bestrider konklusjonene i rapporten. To varslere sa opp selv, mens de to som valgte å bli, ble bedt om å gå.

Solheim forbannet
Erik Solheim reagerer kraftig på at Norfund-styret ikke informerte verken han eller Stortinget om at de to varslerne i Norfund var blitt bedt om å si opp. Solheim fikk i stedet nyheten gjennom media.

Solheim har hele uken nektet å svare på om han har tillit til Steensnæs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere