*Nettavisen* Økonomi.

Styrket av tall

Aksjemarkedene i USA ligger an til å stige etter oppløftende makrotall.

Sterke makrotall fikk de amerikanske aksjefuturene til å reagere rett opp. Dow Jones Indicative stiger så vidt, mens S&P 500-futuren 0,53 prosent. Nasdaq-futuren klatret 0,59 prosent. Tidligere på dagen var de viktige futurene til nøkkelindeksene røde.

NA24 - din næringslivsavis

Ledigheten faller i USA. I februar var ledigheten nede 4,5 prosent, samtidig ble det skapt 97.000 nye arbeidsplasser utenfor jordbruksektoren i februar. Det er den laveste veksten på over to år.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at ledigheten skulle ligge på 4,6 prosent, mens det var ventet at antallet skapte arbeidsplasser utenfor jordbruket skulle være på 95.000.

Den gjennomsnittlige timeprisen økte med 0,06 dollar noe som var ventet, mens den gjennomsnittlige arbeidsuken falt 0,1 time til 33,7 timer. Økonomene ventet at den gjennomsnittlige arbeidsuken skulle ligge på 33,8 timer. Timeprisen var ventet å øke med 0,3 prosent.

Handelslekkasjen i USA var noe lavere enn ventet i januar. Ifølge tall fra handelsdepartementet var underskuddet på handelsbalansen i årets første måned på 59,12 milliarder dollar.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at underskuddet skulle ligge på 59,8 milliarder dollar. Eksporten økte med 1,1 prosent til 126,67 milliarder dollar, mens importen falt 0,5 prosent 185,79 milliarder dollar

Bedringen i handelsunderskuddet kan få gi positive effekter på bruttonasjonalprodukt i første kvartal.

Oslo Børs snudde også en nitrist utvikling tidligere på dagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.