Gå til sidens hovedinnhold

Styrtrik kvinne vil selge Tour de France

Selskapet som eier det mytiske sykkelløpet er nå ute for salg.

Det er ikke kjent for offentligheten, men det er ASO, Amaury Sporting Organisation som er eier av Tour de France. Bak selskapet er det styrtrike Marie-Odile Amaury som står, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge den franske næringslivsavisen La Tribune vurderer hun nå å selge seg ut av sykkelarrangementet.

Marie-Odile Amaury er sjef for Amaury Group, er stor på eiendomsmarkedet, i medier og på sportsarrangementer i Frankrike. Hun er kjent for å være svært interessert i sportsnyheter og uttrykker en reel facinasjon for de store idrettsutøverne.

Under Amaury-paraplyen ligger det også et publiseringsfirma, der aviser som L'Équipe, l'Équipe Magazine, France Football og Vélo Magazine hører til. I tillegg eier hun og Amaury Group idrettsarrangementer som Tour de France, Paris-Roubaix, Paris-Dakar Rally, Paris Marathon og golfturneringen Open de France.

Ifølge La Tribune skal innvesteringsbanken Lazard være innstilt på å selge de sportsorienterte delene av konsernet.

I Frankrike gjettes det på at den kongelige familien i Qatar er en mulig kjøper av Tour de France, da familien allerede eier den franske fotballklubben Paris Saint-Germain. Sammenlignet med det beskrives Tour de France som et gullegg. Amaury er også kommet under press fra flere sykkellag, som vil ha en større bit av kaken enn ASO gir dem i dag, skriver Jyllands-Posten.

Mer fra Nettavisen:

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus