*Nettavisen* Økonomi.

Styrtrik på rekordtid

Kjell Inge Røkkes hoffmegler er kjerringa mot strømmen.

I et pilråttent marked for aksjemegling er Mads Syversen & Co. i Arctic Securities kjerringa mot strømmen. Syvertsen, sammen med tidligere Enskilda-kollega Petter Bakken og meglerwonderboy Gaute Eie, har klart det få trodde var mulig i dagens marked.

NA24 - Norges ledende medienettsted

En fantastisk inntjening i første halvår viser at trekløveret har skutt gullfuglen. Med en inntjening
på 320 millioner kroner og et resultat før bonuser 240 millioner kroner på de seks første månedene i år, har også prisen på meglerhuset Arctic steget kraftig.

NA24 anslår at meglerhuset til Syversen & Co er nå verdsatt til utrolige 900 til 1 milliard kroner. Dermed har Arctic og Syversen fått en flying start på sitt meglerhus på bare ett år.

Hopp på rikinglisten
Dette fører også til at de tre hovedeierne gjør et skikkelig hopp på rikinglisten i Norge. Syversen sitter alene på en indirekte eierandel på 38 prosent. Dermed er hans eierandel i Arctic oppe i 380 millioner kroner.

Dette er et solid hopp for mannen som lenge har vært Kjell Inge Røkkes hoffmegler, og som var sentral i moldenserens geniale refinansieringsplan for noen år siden. Den hindret Røkke-imperiet fra å gå over ende.

Også Syversens mangeårige nære medarbeider, Petter Bakken, har tatt syvmilsteg opp rikinglisten. Hans eierandel i Arctic er nå verdt hele 240 millioner kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Supermegleren Gaute Eie var vågal da han gikk fra en meget sentral stilling i Anders Onarheims Carnegie. I ettertid er det klart at han traff innertier, med en pris på 160 millioner kroner for hans Arctic-aksjer.

Sentral i Arctic er også Anders Eide, som sitter på en eierandel på 10 prosent i meglerhuset.

Avvist alle kjøpere
Siden dag én har Syversen & Co. hatt beilere etter seg. Så langt har alle blitt avvist. Etter det NA24 forstår ønsker ikke Syversen å knytte seg opp mot et banksystem, men ønsker å ha en friere rolle.

Dette er samme modellen som de to andre ledende norske meglerhusene opererer under, Svein Støles Pareto Securities og Jan Petter Colliers ABG Sundal Collier.

Nå er det vel mye som tyder på at prisen for Syversens meglereventyr begynner å bli vel stiv for bankene, uansett. Den siste tidens ras for finansaksjene har også gjort prisen på meglerhusene en helt annen enn kun for kort tid siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag