NA24.no

Styrtrike Al Gore

Sist oppdatert:
Klimaforkjemperen har 50-doblet formuen siden årtusenskiftet.

Den tidligere amerikanske visepresidenten Al Gore har den siste tiden fått mye oppmerksomhet i forbindelse med sin kamp for klimasaken. Det som ikke alle er klar over er at mannen har tjent fantastisk gode penger de siste årene.

NA24 - din næringslivsavis

Da Gore forlot visepresidentembetet 22. mai 2000 hadde han en samlet formue på under 2 millioner dollar (10,26 millioner kroner), inkludert huset og familiens gård i Tennessee. Siden den gang har pengene ramlet inn i hopetall. Sommeren 2007 anslo magasinet Fast Company at Gore hadde en formue på «langt over 100 millioner» dollar (513 millioner kroner).

Ingen kommentar
Nøyaktig hvor mye han har, og hvordan han har tjent alle pengene vil han ikke kommentere.

- Han er en privatperson, og som privatperson har han aldri kommentert sine personlige finanser, sier hans talskvinne Kalee Kreider på spørsmål fra Bloomberg News.

En ubehagelig sannhet
Pengene fra suksessboken og -filmen «En ubehagelig sannhet» bidro i hvert fall ikke til formuesoppbyggingen. De donerte han til klimaforkjemperen Alliance for Climate Protection.

Derimot tjener han svært gode penger som foredragsholder. Interesserte konferanser må hanskes med den ubehagelige sannhet at for et foredrag med den populære klimaforkjemperen krever han hele 175.000 dollar, i underkant av 0,9 millioner kroner.

Mannen har gjort store penger på IT-aksjer. Han har jobbet som rådgiver for Google og sittet i styret til Apple siden 2003. I den forbindelse har han fått noen svært lukrative aksjeopsjoner.

Entreprenørånd
Gore er en skikkelig entreprenør. I 2002 grunnla han Current Media, et kabel-TV- og internettselskap. Her tjente han én million dollar i lønn og bonus i 2007 for sin plass i styret. I 2004 startet han opp det London-baserte finanshuset Generation Investment Management.

Innen finans har han ellers jobbet som visestyreleder i Metropolitan West Financial, kort tid etter avgangen fra det Hvite Hus.

Miljøvennlige investeringer
Denne torsdagen er det kommet frem at har satt 35 millioner dollar inn i et hedgefond, Capricorn Investment. Capricorn investerer i selskaper som lager miljøvennlige produkter, så Gore fornekter ikke sin klimasjel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere