NA24.no

Subsea 7 i havn

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Merker lite til finanskrisen som råder.

Oljeserviceselskapet Subsea 7 fikk i fjerde kvartal 2008 et resultat før skatt på 91 millioner dollar. De4t er en oppgang fra 80,8 millioner dollar i tilsvarende periode året før, og skyldes gevinster på valutaposisjoner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Driftsresultatet falt derimot til 73,4 millioner dollar fra 80,2 millioner i fjerde kvartal i 2007 da høyere aktivitet i Afrika dro opp resultatet. Det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) ble på 101,6 millioner dollar i fjerde kvartal 2008 mot 102,6 millioner dollar.

Driftsinntektene økte til 583,6 millioner dollar fra 562,3 millioner dollar i samme periode.

Analytikerne hadde ventet et resultat før skatt på 75 millioner dollar fra driftsinntekter på 609 millioner dollar. Det justerte driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) var ventet å havne på 115 millioner dollar og det ordinære driftsresultatet skulle ifølge estimatene havnet på 86 millioner dollar. Det viser konsensusestimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans.

Subsea 7 leverte et nettoresultat som viser et overskudd på 56,9 millioner dollar mot 54,7 millioner dollar i fjerde kvartal året før og forventningene til analytikerne på 50 millioner dollar.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Mens markedsutsiktene vil innholde en viss grad av usikkerhet på mellomlang sikt, som følge av det gjeldende økonomiske klimaet, har det ikke vært noen dramatisk svekkelse i subseamarkedetsektoren. Gjeldende indikasjoner er at nasjonale oljeselskaper og store operatører generelt opprettholder investeringsnivåene. Den nylige avgjørelsen fra Petrobras om å øke lete- og produksjonsinvesteringene de neste fem årene fra 65 millioner dollar til 105 milliarder dollar støtter dette synet, skriver Subsea 7 i sin resultatpresentasjon.

Selskapet skriver videre at de mindre operatørene har redusert sine investeringer som forventet og en rekke utviklingsplaner har enten blitt revurdert eller utsatt. Dette gjelder særlig britisk sektor i Nordsjøen og Mexicogolfen.

- Det er indikasjoner om en nedgang i kostnadene gjennom hele leveringskjeden og i forbindelse med dette er selskapet fokusert med å redusere kostnadene og forbedre effektiviteten for å forbli konkurransedyktige i det gjeldende markedet, skriver Subsea 7.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere