NA24.no

Sudan avblåser boikott av Danmark etter seks år

Etter seks år fjerner Sudan forbudet mot å innføre danske varer, og det afrikanske landet vil igjen tillate dansker å besøke landet.

Straffetiltakene ble innført i 2008 på grunn av striden om Muhammed-karikaturene. Den sudanske sentralbanken opplyser på sine nettsider at den er blitt pålagt å heve embargoen.

Det er ikke klart hvorfor myndighetene opphever tiltaket, men det er kjent at danske varer har blitt innført til landet gjennom andre land, som for eksempel Egypt og De forente arabiske emirater.

Jyllands-Postens publisering av karikaturtegninger av profeten Muhammed i 2005 utløste store opptøyer som kostet flere enn 200 mennesker livet rundt om i verden. Flere andre danske aviser publiserte tegningene i solidaritet med Jyllands-Posten og illustratør Kurt Westergaard.

Karikaturene, som også ble gjengitt i flere norske aviser, vakte raseri i muslimske land. I februar 2006 ble både den norske og den danske ambassaden i Syras hovedstad Damaskus stormet og rasert, og det danske konsulatet i Beirut i Libanon ble stukket i brann. (©NTB) 

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere