Gå til sidens hovedinnhold

- Sug på den, norrbaggar!

Svenske investorer har vært svært misunnelige på den fantastiske oppgangen i det norske markedet. Denne uken godtet de seg.

Det svenske aksjemarkedet har falt 1 prosent så langt i år. Hos søta bror har det ikke vært den store børsfesten som norske investorer har vært en del av, og de har sett med våte øyne på festen som har herjet i det norske markedet.

At svenskene er flinke med tekniske ting som ingen vil ha, eller som kineserne kan lage billigere enn dem, er en kjent sak. Men fest i aksjemarkedet har det altså ikke blitt.

- Sug på den
Oljeoppgangen har sendt Oslo Børs kraftig opp, med svenskenes misunnelse har vokst i takt med oppgangen.

Dagens Industri, Sverges ledende økonomi- og næringslivsavis, godtet seg derfor ekstra mye da Oslo Børs torsdag falt som en stein.

«Det är faktiskt ganska skönt att se hur råvarubolagen och andra aktier som tidigare gått som skållade troll bombas ut ordentligt, och nästan ännu skönare är det att se den brutalt övervärderade Oslo-börsen åka på en rejäl snyting direkt efter syttende mai - sug på den, norrbaggar!»

Opp fredag
Fredag er Oslo Børs opp 1,7 prosent. Siden året startet er markedet opp 13,8 prosent og på ett år har det norske markedet løftet seg 49 prosent.

I Stockholm er markedet i dag opp 0,7 prosent mens siden året startet har markedet hos søta bror falt 1 prosent. På ett år har det svenske markedet steget 21 prosent.

Sug på den – svensker!

Les også: Panikken over

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken