NA24.no

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)

Suksess med investeringsprodukt

Risikovillige investorer handler mye hos Nicolay Eger i CMC Markets.

I januar hadde CMC Markets totalt 90.000 transaksjoner og en omsetning på nesten 30 milliarder kroner i Norden. De norske kundene står for ca 30 prosent av volumet. CMC Markets selger CDFer, som er et derivat av en aksje, råvare eller valuta.

I Norge har det vært mer fokus på ETFer. Et Exchange Traded Fund (ETF) er et fond bestående av aksjer og andre verdipapirer med det formål å følge kursen til en underliggende indeks. En ETF omsettes på børs og gir deg muligheten til å kjøpe deg inn i en aksjeindeks eller sektor like enkelt som du kjøper en aksje. Du kan oppnå aksjemarkedets potensielle avkastning, samtidig som risikoen reduseres ved at investeringen spres over flere aksjer. På Oslo Børs har derivatene til Handelsbanken og DnB Nor Markets blitt meget populære.

Nicolay Eger hos CMC Markets tror at CFD-markedet vil passere ETF-markedet innen utgangen av første kvartal 2010, hvis dagens utviklingen fortsetter.

- Aktiviteten blant våre kunder har nådd rekordnivåer i januar og trenden vi har sett siden høsten 2009 har fortsatt inn i 2010. Trenden er at kundene foretrekker å eksponere seg mot råvarer og valuta snarere enn aksjer og indekser, skriver Nicolay Eger daglig leder for CMC Markets i Norge, i en melding.

Og han fortsetter:

- Vi har registrert en økt interesse i råvarehandel etter økt fokus i media og langt bedre avkastning de siste 10 årene enn tidligere. Dersom du hadde investert i olje fremfor indeksen på Oslo Børs ville du for eksempel hatt en mer avkastning på 366 prosent i den samme perioden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere