NA24.no

Sultestreikeren vant

Sist oppdatert:
Kommunestyret i Ørsta vedtok mandag å utsette byggingen av en vei over jordet til sultestreikeren Harry Moe (70).

- Vi har utsatt byggingen av veien inntil det blir tvingende nødvendig. Det kan dreie seg om seks til åtte år, sier ordfører Hans Olav Myklebust i Ørsta kommune til NTB.

Området skal omreguleres til et byggeområde, og den 70 år gamle gårdbrukeren har sultestreiket i 42 døgn for å få kommunestyret til å endre mening.

Da TV 2 Nyhetene nylig møtte Harry Moe var han så sliten at han måtte holde seg på sofaen. Han mistet over 20 kilo under sulteaksjonen som startet 18. oktober - samme dag som kommunen fattet vedtaket om veibygging.

Småbrukeren var rasende over at han ikke fikk gjennomslag for sine synspunkter om det han betegnet som «helt unødvendig ødeleggelse av matjord».

- I dette tilfellet er det ikke engang nødvendig å legge denne veien her. Derfor er dette en tvangshandling og maktovergrep fra kommunen. Jeg opplever det slik at jeg ikke har stort mer å leve for når mine største verdier blir tråkket ned på denne måten med samfunnets godkjennelse, sa Moe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere