*Nettavisen* Økonomi.

Sundt Air flyr høyt

Foto: (Quintessentially)

Markedet for private jetfly vokser sterkt. Omsetningen i Sundt Air gikk til himmels i fjor.

14.02.07 19:48

Knallvekst og rekordoverskudd i bedriftene driver etterspørselen av private jetfly til nye høyder.

NA24 - din næringslivsavis

- Hele segmentet vokser, bekrefter daglig leder Tor Bratli i Sundt Air til NA24.

Han styrer tidligere skipsreder Petter C.G. Sundts flyselskap fra Gardermoen.

Økte med 50 mill.
Sundt Air har 10 fly som innbrakte drøye 100 millioner kroner i 2005. I fjor fortsatte veksten.

- I 2006 omsatte vi for om lag 150 millioner kroner, og jeg regner med at vi kommer ut med cirka fire millioner kroner på bunnlinjen, sier Bratli til NA24.

Det vil i så fall bli en pen vekst for selskapet. I fjor hadde selskapet et resultat etter skatt på drøyt 1 million kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Stor rift
Ifølge Financial Times var det en økning i antall leverte privatfly det siste året på 18 prosent til 885 fly fra 750 i 2005. Det er så stor rift om flyene at det i dag er ventetid på opptil fire år fra man bestiller flyet til man kan sette kursen til værs.

Fire nye
Den ledende operatøren av firma-fly i Europa, NetJets Europe, opplever sterk etterspørsel i fra selskapene. Privatflyselskapet økte antall flyvninger med 33 prosent i fjor. Sundt Air økte flyflåten med tre nye fly i 2005 til ti totalt. Nå har selskapet ytterligere fire fly i bestilling.

Det bildet bekrefter Sundt Air.

- Det er vekst i hele segmentet. Før kunne du kjøpe en biz-jet og få den levert på noen måneder, nå kan det ta opptil fire år, sier Bratli til NA24.

Bratli venter på en Cessna Citation Sovereign, som er et av de fire nye flyene i bestilling. Flyet koster rundt 16 millioner dollar. Men kommer først i desember.

- Lavere terskel
- Det er god økonomi rundt omkring. Terskelen for å benytte privatfly er mye lavere, sier Tor Bratli til NA24.

- Det er bedrifter som bruker vårt tilbud mest. De styrer klar av mye forsinkelser. Samtidig er det en del privatpersoner som flyr privatjet. Men de vil han ikke si så mye om.

De 10 flyene i Sundt Air-stallen har fra 6-14 seter. Leieprisen for de mindre jetene ligger på 20.000 kroner i timen, mens de største ligger på 60.000 kroner timen, opplyser Sundt Air.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.