NA24.no

Sunnmøringer kjøper næringspark i Bærum

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Havila overtar Grini Næringspark.

Havila Ariel har inngått avtale om kjøp av eiendommen Grini Næringspark på Østerås i Bærum kommune. S

Kjøpesum for eiendommen er 105,5 millioner kroner, og selger er Entra Eiendom.

Statens Strålevern har sitt hovedkontor i eiendommen og leier hele eiendommen. Leiekontrakten løper frem til mars 2027. I tillegg har leietaker en opsjon på 10 år, for arealet som dekker 4 .500 m2. Leieinntekter utgjorde i 2009 cirka 6,9 millioner kroner.

Havila skriver at investeringen er i tråd med selskapets investeringspolicy om å investere i lange og sikre kontantstrømmer med liten motpartsrisiko.

- Investeringen gir etter selskapets vurdering en god avkastning, skriver Havila.

Etter at handelen er gjennomført har Havila Ariel ASA en portefølje bestående av fem eiendommer med totalt cirka 77. 500 m2 leieareal til en verdi av cirka 2 milliarder kroner samt to skipseiende selskaper. Totalbalanse er på cirka 3 milliarder kroner.

Selskapets eiendommer er utleid til oljeselskapet ConocoPhillips Norge, kraftkonsernet Hafslund ASA, Statens Strålevern, oljeserviceselskapet Acergy ASA og oljeserviceselskapet ODIM ASA. Selskapets to skip er utleid til Havila Shipping ASA.

Transaksjonen ventes gjennomført i desember 2009 med overtakelse 01.01.2010 betinget tilfredsstillende due dilligence.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere