NA24.no

Superdag på børsen

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs fester så oljen spruter. Følg partyet her.

FØLG KURSENE HER!

Investorene på Oslo Børs har lagt onsdagens nedgang bak seg, og sender hovedindeksen opp 4,09 prosent til 383,11 poeng.

Det er oljetungvekterne som leder an i oppgang. De topper også listen over de mest omsatte aksjene. Statoil stiger 4,90 prosent til 182 kroner, mens Norsk Hydro er opp 5,88 prosent til 171 kroner.

NA24 - din nye næringslivsavis.

Oljeprisen har igjen stabilisert seg over 71 dollar. I gårsdagens handel i USA endte prisen på et fat olje med levering i juli på 71,55 dollar. Det var spesielt de oppløftende BNP-tallene som sendte oljeprisen opp.

Fredag morgen går et fat Nordsjøolje med levering i juli for 71,08 dollar.

Mens vi her i Norge feiret Kristi himmelfartsdag i går, har børsene i Europa og USA blitt løftet av gode makrotall.

En oppjustering av BNP-veksten i USA for første kvartal fra 4,8 til 5,3 prosent. Markedet hadde ventet at veksten skulle justeres opp mer. Et inflasjonstall i den samme rapporten forble uendret, og dette bidrar trolig til å dempe rentefrykten som har bekymret markedet den siste tiden.

Siden veksten ikke var høyere enn ventet tror nå markedet nå at den amerikanske sentralbanken ikke trenger å heve renten for å bremse den økonomiske veksten.

Oppløftende rapport fra de japanske myndighetene bidro til at den positive utviklingen i Europa og USA smittet over til de asiatiske aksjemarkedene.

DNO-fest
Det er likevel det noe mindre oljeselskapet DNO som får mest oppmerksomhet. Aksjen stiger 9,44 prosent til 54,50 kroner. Selskapet melder endelig at deres brønn Nabrajah#10 viser strøm av olje. Pumpingen viste en samlet strøm væske på 3.200 meter, hvorav 1.120 fat var olje og 2.080 borevæsker.

Altinex følger etter og stiger 9,43 prosent til 1,74 kroner.

Tung oppgang
Orkla stiger 4,30 prosent etter at det ble kjent at den nye styreformannen Stein Erik Hagen har kjøpt seg ytterligere opp i selskapet.

Telenor stiger 3,82 prosent, mens det også er stor interesse for oljeserviceaksjer denne dagen. PGS er opp 5,92 prosent, mens John Fredriksens SeaDrill stiger 8,41 prosent. SOnga Offshore er opp 5,77 prosent.

Grevig topper listen over dagens vinnere så langt. Aksjen stiger 25,6 prosent til 54 kroner etter at storaksjonær og reder Ole Nils Sunde har lagt frem er frivillig tilbud på 55 kroner på alle aksjene i selskapene.

Grenland Group følger etter med en oppgang på 12,58 prosent, mens Global Geo-Service stiger 9,31 prosent.

Det er kun to aksjer på taperlisten. Det ene er Solstad Offshore som faller kun 0,87 prosent, mens Grunnfondsbeviser Sparebanken Nord-Norge faller 0,39 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere