Gå til sidens hovedinnhold

Superfly rammet av forsinkelser

Boeing må nok en gang utsette prøveflygingen av sitt nye 787-fly.

Det er klart etter at Boeing har kommet med en pressemelding hvor det fremgår at det er oppdaget problemer med testflyet, som etter planen skulle ha hatt jomfruturen denne måneden. Den nye forsinkelsen føyer seg inn i en rekke med forsinkelser for Boeings nye langdistansefly 787 Dreamliner. Flyet er allerede to år etter planen.

NA24 – din næringslivsavis

Bakgrunnen for at testen av det første flyet er utsatt nok en gang, er oppdagelsen av svakheter i en del av sideseksjonen på pilotflyet som skulle ha gjennomført den første testflygingen. Boeing skriver at foreløpige analyser viser at de kunne ha gjennomført testflygingen denne måneden, men etter ytterligere tester ble det sist uke besluttet å utsette frem til det kan gjennomføres en mer produktiv test av flyet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Flyprodusenten vil først om flere uker kunne si noe om når testflygingen vil kunne finne sted, og dermed også tidfeste første leveranse av flyet til kundene.

Boeing presiserer at de strukturelle endringene som er nødvendige ikke er relatert til materialvalg eller byggingen av flyet. Selskapet vil komme med en oppdatering på de finansielle virkningene av den nye forsinkelsen i forbindelse med fremleggelsen av rapporten for andre kvartal.

Dreamliner som er Boeings første nye flymodell siden 1995 bruker 20 prosent mindre drivstoff per passasjer enn tilsvarende flytyper og produserer mindre CO2, har stillere avganger og landinger.

Modellen er sågar den første som blir bygget av moderne komposittmaterialer. Karbonfiber, som utgjør rundt 50 prosent av flystrukturen, er lettere og skal være mer robust enn aluminium.

Flyet som kan frakte opp mot 330 passasjerer, får også større vinduer, økt kabintrykk og høyere fuktighet for å redusere plager med hodepine og tørre øyne

Har du et næringslivstips – kontakt NA24

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto