NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Superkontrakt til Norges rikeste

Sist oppdatert:
John Fredriksen kan glise bredt over tidenes kontrakt for et norsk riggselskap.

Skipsreder John Fredriksen kan notere nok en kontraktsopptur for riggkonsernet Seadrill, hvor han er hovedaksjonær. Selskapet har fått en kjempekontrakt av det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras.

NA24 - din næringslivsavis

Samlet verdi på kontrakten er heftige 4,1 milliarder dollar, eller 20,7 milliarder kroner ved dollarkurs 5,05 kroner. Dette er den største riggkontrakten noen gang inngått av et norsk riggselskap.

Nybyggene sikret
Kontrakten gjelder de tre halvtnedsenkbare boreriggene West Eminence, West Taurus og West Orion som er under bygging i Asia.

West Eminence og Taurus skal leveres fra henholdsvis Samung-verftet i Sør-Korea og Jurong-verftet i Singapore i fjerde kvartal 2008. Det er forventet at riggene påbegynner sine kontrakter med Petrobras i første kvartal 2009. West Orion skal leveres fra Jurong-verftet først i andre kvartal 2010, mens kontraktsstart er satt til tredje kvartal samme år.

Knallsterke rater
Samlet kontraktslengde er 18 år til sammen fordelt med seks år på hver rigg. Inkludert mobilseringsbetalinger og en bonus på 5 prosent så får riggene rater på mellom 620.000 og 650.000 dollar per dag over kontraktene. Det er riggen West Taurus som får den høyeste raten på nær 650.000 dollar per dag, som etter det NA24 iMarkedet kjenner til, er nytt rekordnivå i bransjen.

Alle riggene skal utstyres for å kunne jobbe på inntil 2.400 meters havdyp.

- Dette er en av de viktigste oppdragene noen gang tildelt Seadrill og vil øke vår kontraktsbok til over 12 millairder dollar. Vi ser frem til å tilfredstille Petrobras fremtidig borebehov med våre nyeste og mest avanserte boreenheter, sier konsernsjef Kjell E. Jacobsen i Seadrill i en kommentar.

Med dagens kontrakt blir Seadrill en stor aktør på brasiliansk sokkel, hvor de allerede har fått en større kontrakt for det nye boreskipet West Polaris fra tredje kvartal i år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere