NA24.no

Supermåling for Ap

JONAS-EFFEKT? Bortsett fra tiden rett etter 22. juli, har ikke Ap gjort det så bra i en måling siden 1998.
JONAS-EFFEKT? Bortsett fra tiden rett etter 22. juli, har ikke Ap gjort det så bra i en måling siden 1998. Foto: Paul Weaver
Sist oppdatert:
Og ny nedtur for Frp, i fersk meningsmåling.

Arbeiderpartiet (Ap) får en oppslutning på 37,6 prosent på TV 2s meningsmåling for juli.

Fremskrittspartiet (Frp) får sin dårligste oppslutning på nesten 20 år – bare 10 prosent.

- Sterkest hos kvinnene
Bakgrunnstallene i målingen fra TNS Gallup viser at ni av ti velgere som stemte på Ap i fjor høst, sier at de ville gjort det samme i dag. Samtidig strømmer en rekke velgere som stemte på andre partier nå til Ap, skriver TV 2. Fremgangen er på 3,2 prosentpoeng.

Partiet står sterkere blant kvinner enn menn, og særlig blant yngre kvinner. Bortsett fra tiden rett etter 22. juli, har ikke Ap gjort det så bra i en måling siden 1998, ifølge TV-kanalen.

Frp: 10 prosent
Frp går mest tilbake. Partiet får en oppslutning på 10 prosent, ned 1,7 prosentpoeng, den laveste oppslutningen siden valgkampen i 1995. Bare litt over halvparten av velgerne som stemte Frp i fjor høst, ville gjort det samme i dag. Partiet mister like mange velgere til Høyre og Ap.

Hadde det vært stortingsvalg i dag, ville Ap fått 70 mandater – 15 flere enn nå. Frp ville mistet 11 og endt opp med 18 mandater.

Høyre får en oppslutning på 27,6 prosent, frem 1,5 prosentpoeng siden begynnelsen av juni. Det ville gitt partiet 51 mandater dersom det var valg i dag.

SV under sperregrensen
Regjeringens støttepartier Kristelig Folkeparti og Venstre får henholdsvis 4,6 prosent (som i juni) og 5,2 prosent (-1,3).

SV faller under sperregrensen med 3,4 prosent (-1,1), mens De Grønne får 3,3 prosent (+ 0,2).

Senterpartiet går tilbake 1,1 til 5,0 prosent, Rødt får 2,0 (+0,3), mens andre partier og lister får 1,4 (+0,1). (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere