NA24.no

Superpille for karriekvinner

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Mamma som godt voksen? Ikke noe problem. Les om den nye pillen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Stadig flere norske jenter utsetter familielivet til fordel for jobb og karriere, og gjennomsnittsalderen for å få barn her til lands er nærmere 30 år i de store byene. Landets karrierekvinner har nå en gledelig nyhet i vente.

NA24 - din næringslivsavis

En ny revolusjonerende pille er på vei, som gjør at du slipper å uroe deg for om det er«for sent» når lysten på barn først melder seg, melder Daily Mail.

Pillen gjør at kvinners egg får utvidet levetid og overgangstiden utsettes. Å få arvinger langt opp i 40-årene, vil med den nye oppdagelsen bli som ren barnemat å regne.

Kvinner i 40-årene som gjennomgår prøverørsbefruktning har mer enn tidoblet seg i løpet av de siste 15 årene. Sjansen for å lykkes med behandlingen synker drastisk etter fylte 37 år, og etter 45 år er sannsynligheten for å bli gravid redusert til et minimum. Halvveis i livet produseres bare et fåtall egg.

David Hodgson ved London Fertilty Senter mener den nye pillen, som skal inneholde et spesielt protein, vil få dramatiske konsekvenser for barnløse.

En kvinne på 16 har rundt 400 000 egg, klare til å prudusere smårollinger, lagret i kroppen. Så begynner egge-frafallet. Hver eneste time som går, mister kvinner to egg, og som 46-åring er det praktisk talt ingen igjen. At klokken tikker for mang en forretningskvinne, er det derfor liten tvil om.

- Biologien jobber mot dem, sier professoren som har gjennomført egge-studiet, Robert Winston.

Med den nye proteinfunnet i bagasjen, kan imidlertid kvinners biologiske klokke stoppes for godt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere