Gå til sidens hovedinnhold

Superrabatt på Norges dyreste

Prisen på eksmeglerens eksklusive bolig er kraftig barbert.

Eksmegleren Bjørn Sellægs bolig på Urainienborg i Oslo er på langt ut til salgs. Sjekk bildene av boligen her:

NA24 - din næringslivsavis

Boligen har lenge vært til salgs til Norges stiveste pris. På grunn av pengeproblemer la Sellæg ut sin bolig til salgs i fjor høst. Da var prisen på stive 70 millioner kroner. Nå har pipen fått en annen lyd.

Med bytte av megler fra Petter A. Poppe til Nils O.M. Nordvik og Nordvik & Partners, har prisen falt til 42 millioner kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Pusset opp for 40 mill.
Til Finansavisen sa tidligere megler Petter A. Poppe at boligen til Sellæg er pusset opp for utrolige 40 millioner kroner. Det er altså litt under dagens prisantydning.

Sellæg har gjort omfattende endringer etter at han overtok huset på slutten av 1990-tallet.

Eksmegleren kom i fokus da politiet innledet en etterforskning mot ham for skatteunndragelse på 33 millioner kroner. En av de tidligere kundene til den forhenværende megleren gikk dessuten gått til sak mot Sellæg og hans tidligere arbeidsgiver SEB Enskilda.

Flere satt ned prisen
Det er ikke bare Sellæg som har kuttet kraftig i prisen i luksusdelen av boligmarkedet. NA24 har tidligere skrevet om priskuttet til investoren Per-Espen Skippervold.

Han hadde også en prislapp på 70 millioner kroner i fjor, men er nå villig til å selge sitt fasjonable hus på Snarøya i Bærum for 53 millioner kroner.

Les mer her: Bestekompiser selger hus for 100 millioner

Prisene stiger
Selv om luksusboligene selges med saftige rabatter er det bedring å spore i markedet generelt.

Tirsdag kom Norges Eiendomsmeglerforbund med tall som viser at boligprisene klatret med 1,2 prosent fra april til mai.

- Jeg tror vi alle er overrasket over oppgangen i mai, sa Christian Dreyer i NEF på pressekonferansen.

Tallene som ble lagt frem viser at prisene på eneboliger steg med 1,4 prosent, delte boliger eller rekkehus klatret med 1,6 prosent mens leilighetsprisene krøp opp med en prosent.

Prisene er nå kun fire prosent lavere enn toppmåneden i august 2007, men korrigert for inflasjonen ligger vi 9 prosent bak toppen. Dermed går vi trolig forbi toppnivåene for boligprisen i løpet av året. Som et tankekors kan det også nevnes at boligprisene er hele 195 prosent høyere enn i toppåret 1987.

NA24s faste kommentator Are Slettan stiller spørsmålet om boligmarkedet er på vei til å bli en boble.

- Men hovedgrunnen til vårens boligoppgang må uansett være å finne på Bankplassen i Oslo. Der har sentralbanksjef Svein Gjedrem bråkuttet styringsrenten til 1,5 prosent. De beste flytende boliglånene ligger nå like over 3 prosent. Når man tar hensyn til prisveksten, betyr det at det nesten er gratis å låne penger, skriver Slettan.

Les NA24-Kommentaren: Overraskende bolighopp

Spar penger
NA24s gratistjeneste Minrente blir mer og mer populær.

Hittil har over 20.000 lesere registrert seg, og det går ikke en dag uten at fornøyde lesere får flyttet lånet sitt til en bank med bedre vilkår.

Samtlige har tjent 5000 kroner eller mer.

Minrente gir deg sannheten om ditt boliglån.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken