NA24.no

Superstjernenes vanvittige lønn

Sist oppdatert:
Hollywood gjør filmstjernene veldig rike eller veldig respekterte, men det er sjeldent de blir begge deler. Her er de best betalte.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Listemesteren Forbes har laget en oversikt over de best betalte filmskuespillerne. De 23 stjernene som de har på listen tjente til sammen 553 millioner dollar, eller om lag 3,3 milliarder kroner, i 2006.

NA24 - din næringslivsavis

Men av disse er det kun to som kan vinne en Oscar-statuett i år, og bare åtte på listen har gjort det. Ytterligere er det kun 14 av de best betalte filmskuespillerne i verden som noen gang har blitt nominert til en Oscar.

Pengemaskiner
Derimot er flere av filmene som spiller inn uhorvelig store summer, som «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» og «Da Vinci-koden», konstruert for å gjøre nettopp det.

- Men ingen tar disse pengemaskinene, som har blitt mer og mer komisklignende, seriøse som store filmer, sier filmhistoriker Jonathan Kuntz til Forbes.com.

Men det finnes unntak. Ringenes Herre-filmene spilte inn grassat mye penger samtidig som de også ble nominert til flere Oscars.

Cruise casher inn
Den skuespilleren som tjente mest penger i 2006 var et godt eksempel på en som kanskje ikke er like respektert selv om han tjener vannvittig. Tom Crusie håvet inn hele 67 millioner dollar, eller over fire hundre millioner kroner, bare i fjor.

På plassen etter følger mafiastjernene i Sopranos som kunne berike sine lommebøker med 52 millioner dollar.

Tredjeplassen tilfaller imidlertid en veldig respektert skuespiller. Denzel Washington sopte inn 38 millioner dollar tross den økonomisk skuffende filmen Déjà vu.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere