*Nettavisen* Økonomi.

Supersvindleren tatt med buksene nede

Foto: TIMOTHY A. CLARY (AFP)

Tidligere finanssjef for jødekvinnenes organisasjon kommer med utroanklager mot Madoff i ny bok.

Supersvindeleren Bernhard Madoff får nye anklager kastet etter seg. I en ny bok skal det angivelig avsløres intime detaljer fra en tidligere elskerinne. Trolig er det snakk om regnskapsførereren og tidligere finansdirektør i den jødiske kvinneforeningen i USA Hadassah, Sheryl Weinstein.

Forfatteren av boken holdes imidlertid hemmelig frem til lanseringen.

- Verste dagen i mitt liv
Boken "Other Secret: Love, Money, Bernie, and Me” vil bli publisert 25. august. Både Amazon og bokkjeden Barnes & Noble mottar imidlertid allerede bestillinger på web for boken.

60 år gamle Weinstein har tidligere ikke fortalt at hun var Madoffs elskerinne. I retten den 29. juni, da Madoff ble sendt til 150 års fengsel i tidenes største Ponzi-sak, sa hun imidlertid at den dagen for 21 år siden hun møtte storsvindleren var når hun var finansdirektør i Hadassah.

- Jeg ser på dette nå som kanskje den mest ulykkelige dagen i mitt liv, på grunn av de mange hendelsene som ble satt i gang som til sist ledet til det hardeste og den mest ødeleggende effekten på min mann, mine unger, mine foreldre, mine kolleger og alle de som var avhengig av oss, sa Weinstein i retten.

Tidenes Ponzi-skandale
71 år gamle Madoff ble arrestert den 11. desember i fjor og ble dømt i mars i år. Da ble han dømt for å ha drevet den største Ponzi-skandalen i historien.

En Ponzi-svindel er oppkalt etter Charles Ponzi, som i 1920 ble kjent som den første som drev et slikt system, hvor penger fra nye investorer brukes til å betale ut fiktiv avkastning til eksisterende investorer.

Weinstein var den siste av ni offere som vitnet mot Madoff under rettssaken, og det kom også frem at hun var nødt til å selge eget hjem på Manhatten fordi hun og hennes mann «hadde tapt alt».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag