*Nettavisen* Økonomi.

Supertall for Norwegian

Midt i finanskrisen leverer selskapet tidenes beste kvartal. Aksjen stiger kraftig på børsen.

14.07.09 11:31

Flyselskapet Norwegian knuser forventingene i årets andre kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet la tirsdag frem et overskudd før skatt på 245 millioner kroner etter andre kvartal. Dette er en solid oppgang fra samme periode i fjor, da selskapet leverte et underskudd på 86 millioner kroner.

Selskapet hadde samtidig en kraftig vekst i inntektene. Omsetningen i andre kvartal endte på 1,9 milliarder kroner, mot inntekter på 1,5 milliarder samme periode i fjor. Det er en vekst på 23 prosent. Driftsresultatet i perioden endte på 222,8 millioner kroner, mot et driftsunderskudd på 72 millioner kroner i samme periode året før.

I andre kvartal fraktet selskapet nærmere 2,8 millioner passasjerer, det er 440.000 flere enn tilsvarende kvartal i fjor. Samtidig var fyllingsgraden, eller kabinfaktoren, uendret på 78 prosent.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kjos: - Svært tilfreds
- Vi er svært godt tilfreds med selskapets utvikling. I en situasjon der bransjen står overfor store økonomiske utfordringer leverer vi vårt beste andrekvartalsresultat noensinne. Fordi vi greier å holde kostnadene nede tjener vi jevnt over penger på hele rutenettet vårt. I Norge åpner vi to nye ruter i august, Molde og Haugesund, som vi også har gode forventninger til, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Slo analytikerne
Resultatet er langt bedre enn markedsforventningene. Ifølge analytikerestimater TDN Finans har innhentet var det forventet resultat før skatt på 150 millioner kroner. Driftsresultatet var ventet å ende på 154 millioner kroner, mens analytikerne så for seg en omsetning på 1.877 millioner kroner.

- Jeg opplever at passasjerene i stadig større grad velger oss og det skal vi jobbe hardt for å gjøre oss fortjent til fremover også, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

Markedet tar godt i mot aksjen. Norwegian sendes opp 10,95 prosent til 58,25 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag