NA24.no

Suppefest ble bare suppe

Pakkhuset på Torvet i Arendal er nå galleri.
Pakkhuset på Torvet i Arendal er nå galleri. Foto: Google Streetview
Sist oppdatert:
Ekteparet Nina og Tom Jensen inviterte kommunen på suppefest. Det skulle de aldri gjort.

Fylkesmannen i Aust-Agder har nå avgjort en langvarig strid mellom Arendal kommune og galleristene Nina Nordvik Jensen og Tom Jensen ved Pakkhuset Galleri.

Striden begynte da ekteparet en fredag i fjor hadde 22 ansatte fra byggesaksavdelingen i Arendal kommune på en privat sosial sammenkomst.

Allerede på formiddagen neste dag, kom en av gjestene tilbake på uanmeldt tilsyn, ifølge Agderposten. Den ivrige saksbehandleren slo til fordi han skjønte at lokalene ikke kunne være i tråd med forskriftene.

Dermed ble suppefesten mer suppe enn fest for galleri-ekteparet.

- Trenger bruksendring
Den ivrige kommuneansattes tilsyn førte til at Pakkhuset Galleri fikk pålegg om å søke bruksendring for å kunne invitere gjester til utstillingsåpninger og andre kunstneriske sammenkomster.

– For oss er det helt uakseptabelt å søke om en slik bruksendring. Vi frykter at de tilpasninger vi må gjøre for å få en slik bruksendring vil kunne ødelegge hele dette fine bygget, sier Tom Jensen til Agderposten.

Alt klart for #utstilling i dag kl.13.00 i #Arendal med Myren grafikk. #myefint #grafikk #annaberthelsen

Et bilde publisert av Pakkhuset galleri (@pakkhusetgalleri) lørdag 23. Aug.. 2014 PDT


Men kommunen stod på sitt, og nå har Fylkesmannen i Aust-Agder gitt kommunen medhold: Pakkhuset Galleri må søke bruksendring hvis de vil ha gjester til sosiale sammenhenger ved galleriet.

Slutt på barnehager og jazz
Riktignok kan Pakkhuset Galleri fortsatt få besøk, men altså ingen arrangementer.

- Til galleriet vårt har vi i tillegg til de mange utstillingsåpningene invitert alt fra barnehager til konserter. Ingenting av dette har vi lenger lov til å gjøre, sier Nina Nordvik Jensen til Agderposten.

Nå er ekteparet sterkt i tvil om det er grunnlag for å drive Pakkhuset Galleri videre.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere