NA24.no

Supplygigant ser på bruktmarkedet

Supplyrederiet Tidewater mener annenhåndsmarkedet kan bli mer interessant enn nybygg.

Det kom ifølge TradeWinds frem under en presentasjon Tidewater-sjef Dean Taylor hold på en konferanse i regi av meglerhuset Lehman Brothers i New York onsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Taylor mener at økonomien i bygging av nye supplyfartøyer kan snu fremtidige flåteekspansjoner i retning av oppkjøp av flåter og fartøyer i annenhåndsmarkedet.

Dette er nye toner fra verdens største supplyrederi som tradisjonelt har holdt seg til nybygging som eneste alternativ til å ekspanderer flåten. Rederiet har i dag en flåte på 428 offshorefartøyer.

Bakgrunnen for den mulig strategiendringen er at prisene på nybygg fortsatt er høye, mens de underliggende økonomiske faktorene har blitt svakere.

Ifølge TradeWinds vurderer Tidewater flåtekjøp og nybygg på de samme økonomiske kriteriene, men understreker at rederiet ser etter nyere tonnasje, men ikke av den avanserte typen som flerbrukfartøyer.

Tidewater har et årlig investeringsbudsjett på 1 milliard til flåteekspansjon, men siden 2003 har dette kun gått til nybygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere