Gå til sidens hovedinnhold

Supplyratene halvert

Supplyrederne i Nordsjøen har fått en elendig åpning på 2008.

Stor tilgang på ledige skip og tilhørende fall i flåteutnyttelsen har ført til en kraftig skrell i spotratene for supplybåtene i Nordsjøen.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge tall fra Seabrokers har ratene for rene forsyningsoppdrag blitt mer enn halvert sammenlignet med januar i fjor. De er også nærmest halvert sammenlignet med forrige måned.

Snittratene for forsyningsoppdrag endte i januar på 9.051 pund per dag uavhengig av skipstørrelse. Tilsammenligning lå ratene for ett år siden på 19.818 pund, mens de i desember i fjor holdt seg på 17.062 pund per dag.

Bedre har det heller ikke vært for ankerhåndteringsfartøyene som forestår riggflyttinger. AHTS'ene har måtte se ratene falle fra 40.604 pund per dag i desember til 24.114 nå i januar. Det er ned godt over 50 prosent sammenlignet med januar i fjor da snittraten for riggoppdrag lå rett under 58.000 pund per dag.

Presset på ratene skyldes ifølge Seabrokers stor tilgang på ledige fartøyer. For utnyttelsesgraden har det betydd kraftige fall. Mens flåteutnyttelse for store plattformforsyningsskip (PSV'er) i desember lå på 80 prosent, så falt den til 65 prosent i januar.

For store AHTS'er er situasjonen den samme med et fall i flåteutnyttelsen fra 70 prosent i desember til 60 prosent i januar.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett