*Nettavisen* Økonomi.

Supporterne redder Stabæk fra konkurs

Foto: Aleksander Andersen (Scanpix)

Støtteaksjonen i klubben har ført til at konkursfaren ikke lenger er til stede - i hvert fall ut sesongen.

10.09.11 15:19

Den økonomiske situasjonen i Stabæk har lenge vært svært usikker. I midten av august måtte klubben se seg nødt til å permittere ansatte for å unngå konkurs.

Senere på sommeren valgte Stabæk å innlede en støtteaksjon, der de oppfordret supportere og støttespillere til å donere penger til klubben. Den aksjonen har vist seg å være vellykket.

Stabæk har nå fått inn rundt 1,5 millioner kroner, noe som har vært svært kjærkomne penger i den relativt slunkne klubbkassa.

- Vi har nå kontroll på økonomien ut sesongen. Vi får positiv egenkapital og dermed lisens for eliteseriespill neste år, forteller Stabæks ildsjel Ingebrigt Steen Jensen til NA24.

- Vi får betalt alle regninger og dekket driftskostnadene ut 2011, utdyper Steen Jensen

Ingen stadionavklaring
Stabæk har kontroll på den økonomiske situasjonen denne sesongen, men det er fortsatt en del uavklart i klubben.

Den mest trykkende saken, er stadionsituasjonen.

På grunn av manglende garantier, er det stor fare for at Stabæk ikke vil kunne spille sine hjemmekamper i Telenor Arena neste sesong. Stabæk vil da bli nødt til å returnere til Nadderud, noe som vil føre til betraktelig færre inntekter.

- Blir det Nadderud vil vi få inn halvparten så mye inntekter, bekrefter Ingebrigt Steen Jensen.

- Vi jobber nå med to ulike scenarioer - en der vi spiller på Nadderud og en der vi spiller i Telenor Arena. Vi kommer til å spille fotball neste år uansett, men det blir lettere økonomisk hvis vi blir på Fornebu, forklarer Stabæk-investoren.

Steen Jensen forteller at man jobber hardt med å komme til en løsning. I november må Stabæk oppgi hvor de spiller sine hjemmekamper neste år.

- Det jobbes fra flere kanter. Det er ingenting som tyder på at prosessen er stoppet opp. Vi håper at vi blir værende, men akkurat nå er det utenfor vår kontroll, beretter Mr. Stabæk.

Overveldende respons
Uansett er konkursfaren avverget for denne sesongen. Det skal støtteaksjonen ha mye av æren for.

Stabæk har fått inn mye mer enn de håpet på.

- Ja, vi trodde vi skulle få inn rundt 300.000, men nå ligger vi an til å få inn 1,5-2 millioner kroner. Det kommer utrolig godt med, forteller Ingebrigt Steen Jensen til NA 24.

At støtten har vært så massiv, har ført til stor optimisme i Stabæk.

- Det viktigste har nesten vært å se hvilken energi det har skapt og hvor mange som bryr seg. Det har nesten vært mer viktig emosjonelt, sier Ingebrigt Steen Jensen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.