*Nettavisen* Økonomi.

Sur børsstemning

Oslo Børs, varsellampe, børsnedgang, aksjer Foto: Falch, Knut (Scanpix)

September-mørket har inntatt børsen.

02.09.09 13:53

Den nervøse september-stemningen fortsetter.

Ved lunsjtider faller hovedindeksen på Oslo Børs 0,95 prosent til 295,27 poeng.

Råvareprisene klatrer forsiktig etter gårsdagens kraftige fall. Et fat nordsjøolje med oktober-levering omsettes i formiddag for 68,18 dollar fatet, opp 0,66 prosent fra gårsdagens sluttkurs på råvarebørsen i London.

StatoilHydro stiger imidlertid 0,79 prosent til 131 kroner. Selskapet meldte i morgentimene at det er påvist olje, gass og kondensat i den nordøstre delen av Smørbukk-funnet, som er en del av Åsgard-feltet i Norskehavet.

- Resultatet er oppløftende og funnet vil bli vurdert utbygd mot Åsgard B-plattformen, melder selskapet.

De påviste ressursene er foreløpig anslått til mellom 15 og 25 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Emisjon sender aksje til bunns
Bildelprodusenten Kongsberg Automotive faller som en sten etter at selskapet har hentet inn penger i en emisjon over natten.

Selskapet sa tirsdag at det vil prøve å hente inn et sted mellom 120 og 170 millioner euro (1,04-1,47 milliarder kroner) gjennom emisjonen. 50 millioner euro vil gå til å bedre selskapets likviditet, mens resten vil brukes til nedbetaling av lån. Prisintervallet for emisjonen var satt ganske vidt, på et sted mellom 4,00 og 7,55 kroner, hvor sistnevnte er sluttkursen aksjen hadde på Oslo Børs, tirsdag. Ledelsen er altså kjent med at de om nødvendig vil selge aksjene med en rabatt på hele 47,02 prosent, eller nesten halv pris.

Emisjonen viste imidlertid at det ble gjort i nedre intervall av planen, og det ble hentet inn 120 millioner euro til kurs 4 kroner.

Krill i USA
Aksjen faller 36,68 prosent til 4,78 kroner.

For Kjell Inge Røkkes krillsatsing Aker Biomarine er det imidlertid en god dag. Selskapet har inngått en eksklusiv avtale for leveranse av kosttilskuddet Superba Krill Oil til markedslederen Schiff Nutrition Group i USA. Aker Biomarine omtaler dette som et stort gjennombrudd i det amerikanske markedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag