NA24.no

Sur start i Oslo

Sist oppdatert:
Lavere oljepris trekker børsen ned. Følg børsåpningen her.

Hovedindeksen åpner dagen med et fall på 0,43 prosent til 470,84 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

StatoilHydro trekker indeksen ned. Børslokomotivet mister 0,31 prosent og handles for 160,2 kroner. Nordsjøoljen stiger 0,57 prosent til 90,63 kroner, men siden den fikk seg en solid knekk tirsdag kveld er den fortsatt langt under nivået ved forrige børsslutt.

Tandberg Data fortsetter nedturen fra tirsdag, og topper taperlisten med et fall på 7,87 prosent til 1,99 kroner. Tirsdag meldte selskapet om at resultatet ble dårligere enn forventet. 2007 har ikke vært et godt år for aksjonærene i datalagringsselskapet, som har måttet se aksjen falle forferdelige 73 prosent.

På andreplass finner vi Petroleum Geo Services med et fall på 6,29 prosent til 141,5 kroner. Seismikkselskapet måtte skuffe markedet med et negativt resultatvarsel som en følge av at fartøyene trenger lenger vedlikeholdstid på verftene enn først beregnet.

Øverst på vinnerlisten ligger Norstat med en oppgang på 4,65 prosent til 9 kroner. Markedsanalyseselskapet er i ferd med å bli kjøpt opp av investeringsselskapet Altaria.

Fiskemelsprodusenten Copeinca gjør det også godt. Det peruvianske selskapet stiger 2,96 prosent til 38,3 kroner etter å ha kommet med gode resultater fra den andre fiskesessongen i Peru.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere