NA24.no

Sutring, Røkke og Tønne

Sist oppdatert:
Kjell Inge Røkke får igjen mest juling i bitre Kari Breirems nye bok, skriver NA24s redaktør i en kommentar.

NA24-KOMMENTAR: Tirsdag ble boken til den tidligere direktøren i det høyprofilerte advokatbyrået BA-HR, Kari Breirem, lansert.

Hun ble i sin tid utpekt som tysteren i den mye omtalte Tore Tønne-saken, etter at hun angivelig fortalte Økokrim om den omstridte utbetalingen BA-HR angivelig konstruerte for Kjell Inge Røkke til Tore Tønne. Sistnevnte valgte å gå bort under tragiske omstendigheter.

Bitter forfatter
Det er en særdeles bitter Breirem som sparker i alle retninger i boken «På Ba-hr bakke». Hun er bitter på deler av pressen, men frikjenner Dagbladet som fikk skylden for Tønnes død. Hun hater ledelsen i BA-HR, som ga henne sparken. Heller ikke politiet slipper unna nedsablingen til Breirem.

Men, mest av alt er det Røkke som får gjennomgå. Den kjente finansmannen og hans kontakter i Ap er et av hovedpoengene i boken. Breirem siterer noe oppsiktsvekkende Jon Michelet og hans påstand om at Røkke bevisst skal ha gitt Tønne den tyngste børen. Det begynner å bli mange som hakker på Røkke nå.

Hengt ut på tv
Den kjente finansmannen har nettopp blitt hengt ut av TV 2, knyttet til en bekymringsrapport fra politiet i Oslo om sikkerhetsselskaper. Saken er allerede klaget inn for Pressens Faglige Utvalg. Røkkes rolle er også omdiskutert i forbindelse med fusjonen mellom Statoil og Hydro. Og, det senere salget til staten av Aker Kværner. Som om dette ikke er nok, er finansmannen fengslet for dokumentfalskneri Båtserfikatsaken.

Dette er tøft for hele Norges Espen Askeladd.

Det er imidlertid ikke første gangen det har kommet harde beskyldninger mot Røkke. Måten hans fiskeimperie ble bygd opp på er omstridt. Hans hodeløse personlige pengebruk etter Aker-oppkjøpet er også mye omtalt.

Nå har altså Breirem kommet med en enda flere beskyldning mot Røkke. Det begynner å bli mange.

Gir få svar
Kari Breirems bok «På Ba-hr bakke» er en interessant lesning om klimaet i Norges mektigste advokatkontor. Boken stiller mange spørsmål, men merkelig nok gis det altfor få svar. Derfor blir boken til Breirem altfor mye et sutreverk om hennes egen situasjon, og litt for lite fakta om den meget omstridt BA-HR-saken.

Dette ødelegger imidlertid ikke inntrykket av at hele saken Breirem var innblandet i er en formidabel skamplett for Norges største advokatbyrå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere