NA24.no

Suveren Severin

Sist oppdatert:
Familien Severin Skaugen dro inn over 80 millioner kroner i fjor.

Alcides Holding ga familien Skaugen 83 millioner kroner i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Familiens investeringsselskap investerer bredt i mange sektorer. Det har betalt seg.

Engangseffekt
Leieinntektene til familien Severin Skaugen mer enn halverte seg fra 2005 til i fjor og endte på 4,4 millioner kroner. Rensket for en engangseffekt - som kom ved salg av en bygård i Bogstadveien i Oslo i 2005 - endte driftsinntektene på samme nivå.

Driftsresultatet gikk nesten i null, mot en bokført gevinst ved eiendomssalget året før.

Det er ikke overraskende finansinntektene som drar pengene inn i familieselskapet. Denne posten tredobles til 83 millioner kroner i fjor, mot rundt 34,5 millioner året før.

Pengene sprøytes direkte til posten for annen egenkapital, og egenkapitalen utgjør 539 millioner kroner da revisor signerte regnskapet. Gjelden er minimal.

Halv vekst
Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en oppgang på 32 prosent i fjor. Severin Skagens handelsportefølje klarte halvparten av denne veksten, med 15,8 prosent.

Kostprisen for porteføljen til familien var 103,4 millioner kroner og den ble bokført til 119,5 millioner kroner ved årets slutt.

Størst gevinst i aksjer kom fra Torp Computing Group hvor kostprisen var på 17,5 millioner kroner og er bokført til 23,4 millioner kroner.

Null vekst
Skaugen-familien har også investert penger i ikke-børsnoterte aksjer og her gikk det enda tråere. Et tap på 11,8 millioner ble det sure resultatet, og en nedgang på 14,3 prosent, og de største tapene er tatt i selskapene Naustvik Holding og Read Group.

Kostprisen for aksjeporteføljen som teller 12 selskaper var på 82,7 millioner kroner.

Den samme porteføljen er bokført med 70,9 millioner kroner ved utgangen av 2006.

Forløper
Forløperen til Alcides Holding het Sessen og ble stiftet i 1987. Det ble fylt opp med kontanter fra familieselskapet B. Skaugen Holding.

Severin Skaugen og hans tre søsken tømte bedriften for penger og på et blunk var familiearven fra skipsreder Brynjulf Skaugen sådd videre i nye papirer.

Alcides navnet har Severin Skaugen videreført for å hedre sin farfar som hadde en seilbåt som het Alcides. Skaugen var ikke tilgjengelig for kommentar til tallene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere