NA24.no

SV: – Flere bør gå inn for redusert oljepengebruk

Snorre Valen (SV) mener Øystein Olsens tale viser at SV har rett.
Snorre Valen (SV) mener Øystein Olsens tale viser at SV har rett. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstreparti (SV) mener sentralbanksjef Øystein Olsens årstale viser at flere partier bør gå inn for mindre oljepengebruk.

– Vi foreslo en betydelig redusert oljepengebruk i vårt alternative statsbudsjett. Olsens tale viser at flere partier bør gjøre det samme, sier SVs finanspolitiske talsperson Snorre Valen.

Torsdag kveld holdt sentralbanksjefen sin årstale i Norges Bank der han snakket om tilstandene i norsk økonomi og utsiktene fremover.

– En fornuftig tilpasning til risiko er at man ikke sikter mot å øke bruken av oljeinntekter videre fra dagens nivå. Epoken med opptrapping av bruken av oljeinntekter kan ligge bak oss, sa Olsen i talen.

Les også: Her demonstrerer de mot finansfiffen

Sentralbanksjefen snakket også om de stadig økte boligprisene i talen.

– Sterk vekst i boligpriser og gjeld kan også gjøre det nødvendig for myndighetene å vurdere andre, målrettede tiltak for å dempe risikoen knyttet til den høye gjelden hos husholdningene, sa Olsen.

Valen mener en eiendomsbeskatning er nødvendig for å dempe boligmarkedet.

– I dag øker gjelda til norske familier. Vi trenger en eiendomsbeskatning som demper boligmarkedet. Det vil gi økt trygghet for folks lån og arbeidsplasser. I tillegg vil mer kapital bli investert i næringslivet framfor å bli syltet ned i boligmarkedet, sier han. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere