NA24.no

Snorre Valen (SV) mener Øystein Olsens tale viser at SV har rett.
Snorre Valen (SV) mener Øystein Olsens tale viser at SV har rett. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

SV: – Flere bør gå inn for redusert oljepengebruk

Sist oppdatert:
Sosialistisk Venstreparti (SV) mener sentralbanksjef Øystein Olsens årstale viser at flere partier bør gå inn for mindre oljepengebruk.

– Vi foreslo en betydelig redusert oljepengebruk i vårt alternative statsbudsjett. Olsens tale viser at flere partier bør gjøre det samme, sier SVs finanspolitiske talsperson Snorre Valen.

Torsdag kveld holdt sentralbanksjefen sin årstale i Norges Bank der han snakket om tilstandene i norsk økonomi og utsiktene fremover.

– En fornuftig tilpasning til risiko er at man ikke sikter mot å øke bruken av oljeinntekter videre fra dagens nivå. Epoken med opptrapping av bruken av oljeinntekter kan ligge bak oss, sa Olsen i talen.

Les også: Her demonstrerer de mot finansfiffen

Sentralbanksjefen snakket også om de stadig økte boligprisene i talen.

– Sterk vekst i boligpriser og gjeld kan også gjøre det nødvendig for myndighetene å vurdere andre, målrettede tiltak for å dempe risikoen knyttet til den høye gjelden hos husholdningene, sa Olsen.

Valen mener en eiendomsbeskatning er nødvendig for å dempe boligmarkedet.

– I dag øker gjelda til norske familier. Vi trenger en eiendomsbeskatning som demper boligmarkedet. Det vil gi økt trygghet for folks lån og arbeidsplasser. I tillegg vil mer kapital bli investert i næringslivet framfor å bli syltet ned i boligmarkedet, sier han. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

Våre bloggere