Gå til sidens hovedinnhold

SV ber rederne vente med champagnen

SVs Heikki Holmås gir ikke opp kampen om redermilliardene.

Etter at staten tapte kampen om tidenes skattesak mot rederne, har Kristin Halvorsen gått i hi. Det var hun som i desember 2007 innførte skatteordningen som skulle hente inn 21 milliarder i skatt fra rederiene. Fredag avgjorde imidlertid høyesterett at overgangsordningen til Halvorsen var grunnlovsstridig.

Halvorsen var ikke tilgjengelig for kommentar fredag, og henviste til at denne saken lå under Finansdepartementet.

Gir ikke opp
En som ikke gir opp kampen er SVs parlamentariske leder, Heikki Holmås. Han sier til Dagens Næringsliv at det er for tidlig for rederne å juble over seieren.

- Dommen endrer ikke på det forholdet at rederiene fortsatt har en svær skattegjeld. Vi må nå se på hvilke handlingsalternativer vi har for å sørge for at fellesskapet og statens interesser blir sikret på en best mulig måte, sier SV-toppen til avisen.

Han sier videre at han mener at rederne fortsatt skal betale pengene, til tross for at Høyesterett har bestemt det motsatte.

- De skylder jo pengene. Jeg mener det er riktig at rederne betaler disse pengene inn, selv om Høyesterett mener at overgangsreglene var i strid med Grunnloven, sier Holmås.

Jubel
Det er liten tvil om at det er en viktig sak Holmås nå ønsker en omkamp om. I fredagens handel på Oslo Børs var rederiet Farstad en av børsvinnerne.

Bare for dette rederie bedres egenkapitalen med 635,6 millioner som følge av domsavsigelsen i Høyesterett. Dette tilsvarer 16,30 kroner pr. aksje. Samtidig får rederiet ttilbake 127,2 millioner kroner som allerede er innbetalt i skatt.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett