*Nettavisen* Økonomi.

SV ned, Høyre frem

Bråket rundt SV-leder Kristin Halvorsens håndtering av Israel-boikotten sender partiet ned på TV 2s ferske Gallup.

09.01.06 21:19

Høyre-leder Erna Solberg kan imidlertid smile.

SVs sentralstyre vedtok i dag å fortsette boikott-aksjonen mot Israel , men bråket rundt partileder Kristin Halvorsens håndtering kan koste velgere. Partiet går tilbake med 0,9 prosentpoeng og ender dermed på 9,4 prosent på TV 2 Nyhetenes ferske Gallup.

Forlater Kristin
Bare to av tre velgere som stemte på SV ved valget i høst, ville gjort det samme i dag.

En av syv SV-velgere i høst ville i dag ha gitt sin stemme til Arbeiderpartiet, mens en av tjuefem SV-velgere ville i dag ha gitt sin stemme til Siv Jensen og Fremskrittspartiet.

Det er nå færre velgere som stemte andre partier i høst enn på lenge som svarer at de ville ha gitt sin stemme til SV.

Kun 11 prosent av kvinnene sier i dag at de ville ha stemt SV. Det er et av de laveste tallene TNS Gallup har registrert når det gjelder kvinnelige SV-velgere på flere år.

Går til Erna
Høyre som også vært rammet av bråk den siste uken kan imidlertid puste lettet ut. Partiet går frem hele 3,1 prosnetpoeng til 18,3 prosent. Partiet har ikke hatt høyere oppslutning på TV 2s målinger på snesten et år.

- Det er jo hyggelig da, det er jo det, sier Høyre-leder Erna Solberg.

Hun kan tilfreds konstatere at partiet ikke har hatt så lojale velgere siden hun overtok som Høyre-leder for snart to år siden.

- Jeg tror det virker litt mobiliserende den diskusjonen vi har hatt, at Høyre faktisk er på vei til å snu litt på organisasjonen, sier Solberg.

Høyre henter nå flere velgere fra Fremskrittspartiet enn antall Høyrevelgere som går motsatt vei. Også mange som Venstre i høst svarer i dag at de vil gi sin stemme til Høyre. Kanskje er det nå taktiske velgere som stemte Venstre i et forsøk på å skaffe borgerlig flertall ved valget, som nå vender tilbake til Høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag