Hackingen ble politianmeldt, men begge partiene varslet også Datatilsynet fordi sensitive personopplysninger var på avveie. I etterkant har tilsynet sjekket sikkerhetsrutinene til de to partiene, og ble ikke imponert.

Begge partiene har fått et varsel om et overtredelsesgebyr for dårlig informasjonssikkerhet, melder NRK. MDG er ilagt et gebyr på 50.000 kroner og SV på 150.000 kroner.

Les også: Alvorlige sikkerhetsfeil i Apple-produkter

– Årsaken til ulikheten er at Datatilsynet allerede i 2012 var på tilsyn hos SV og påpekte blant annet mangelfull risikovurdering og manglende bruk av sterk autentisering. Av ulike årsaker var funksjonen for to-faktorautentisering fremdeles ikke aktivert sommeren 2016 da de ble utsatt for datainnbrudd, opplyser Datatilsynet.

Les også: IKT-ekspert skeptisk til KrFs pornofilter

MDG får gebyr for ikke å ha foretatt en egen risikovurdering og de har ikke iverksatt gode nok tekniske tiltak for å forebygge slike hendelser.

SV opplyser til NRK at de vil godta gebyret fra Datatilsynet, og at de nå har gjort de endringene Datatilsynet ba om. Også MDG opplyser at de godtar gebyret, at de har innført ekstra sikkerhetstiltak, samt at de holder på med å forbedre rutiner.

Det var for øvrig samme person som sto bak begge angrepene. Vedkommende har tilstått forholdet. (©NTB)

Les også: Google gir deg varsel hvis du blir hacket av myndighetene