NA24.no

Svak avslutning for Siem Offshore

Foto: Terje Bendiksby (SCANPIX)
Supplyrederiet Siem Offshore fikk fjerde kvartal preget av økte kostnader og problemer.

Fjerde kvartal ble dermed en svak periode for Siem Offshore i 2007, noe tallene også viser.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene i fjerde kvartal endte på 50,4 millioner dollar og ga et driftsresultat på 16,8 millioner dollar før valutaposter. I tredje kvartal seilte Siem-flåten inn 46,4 millioner dollar og oppnådde et driftsresultat før valutaposter på 25,8 millioner dollar.

Det er i hovedsak økte kostnader til oppgraderingen av fartøyet Siem Carrier til et kabelleggingsfartøy og en ødelagt kran på fartøye Ocean Commander som ligger bak resultatsvekkelsen. I tillegg har Siem Offshore opplevd forsinkelser i konverteringen av fartøyet Joides Resolution.

Joides Resolution skulel vært ferdig i fjerde kvartal i fjor, men er nå først ventet i tredje kvartal i år. Siem får en standbyrate i perioden.

Siem Offshore fikk et resultat før skatt på 17,3 millioner dollar, mot pluss 49,1 millioner i tredje kvartal. Rederiet notert i tredje kvartal en gevinst på valutakontrakter på 20,4 millioner dollar, mot minus 0,3 millioner i fjerde kvartal.

Rederiet har notert en bedring i ratene i februar etter en svak åpning på året. Når det gjelder de lenge perspektivene, så er Siem i tråd med resten av bransjen noe bekymret for ytterligere kontraheringer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere